Uncategorized

Dertigersdilemma: hoe ermee om te gaan en te overwinnen?

Dertig jaar worden wordt gezien als een enorme mijlpaal in het leven. Maar er zijn ook bepaalde verwachtingen die mensen hebben. Als je dertig jaar of ouder bent, verwachten de meeste mensen dat je een goede carrière hebt, misschien een gezin en zelfs een eigen huis. Maar dingen lopen niet altijd zoals gepland. Dit kan voor een mentale crisis zorgen waarbij je je af gaat vragen wat je nu moet doen. Hieronder zijn een aantal tips die je kunt volgen. 

Wees dankbaar met wat je hebt

Alleen omdat je leven niet is gelopen zoals je had verwacht, wil dat nog niet zeggen dat je gefaald hebt. Sommige mensen hebben de neiging om te veel te focussen op het plan, ze vergeten dat het leven spontaan is. Er zijn veel dingen in je leven die onverwachts gebeuren en die toch deel uitmaken van wie je bent. Kijk dus eens terug naar alle dingen die je bereikt hebt. 

Vermijd sociale vergelijkingen

Er is niets ergers dan jezelf te vergelijken met iemand anders. Misschien zijn al je studievrienden getrouwd en hebben ze een gezin. Misschien hebben ze zelfs een beter baan dan jij. Maar dat wilt niks zeggen. Alleen omdat je vandaag niet succesvol bent, wil nog niet zeggen dat je dat morgen niet zult zijn. Dus vermijd jezelf met iemand te vergelijken en concentreer je gewoon op jezelf. Dit zal je helpen om heel gemakkelijk met je Dertigersdilemma om te gaan.

Zoek hulp indien nodig

Het dertigersdillema kan overweldigend zijn voor veel mensen. Het goede nieuws is dat er coaches zijn die je kunnen helpen dingen uit te zoeken en dit proces gemakkelijker te doorlopen. Neem contact met op met een deskundige en kijk hoe hij of zij je verder kan helpen. Het dertigersdillema kan iedereen overkomen en is niks om je voor te schamen. Accepteer je huidige mentale staat. Als die lastig voor je is, zoek dan deskundige hulp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *