Uncategorized

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een loopbaancoach? 

Een loopbaancoach richt zich op het helpen van individuen om richting te geven aan hun loopbaan. Sommigen richten zich op het helpen van afgestudeerden aan een baan, anderen helpen nieuwe medewerkers rechtstreeks naar hun nieuwe werkwereld en anderen werken met ervaren medewerkers. Er zijn ook experts die een combinatie van al het bovenstaande doen. Bedenk wat voor soort ondersteuning je zoekt en kies verstandig. Waar moet je op letten bij het inhuren van een loopbaan coach Utrecht?

Plaats

Veel coaches werken graag virtueel via de telefoon of videochat, waardoor ze individuen virtueel kunnen helpen, ongeacht de locatie. Als je de voorkeur geeft aan persoonlijke ontmoetingen, dan is dit misschien niet iets voor jou, en wil je online zoeken naar loopbaancoaches in jouw buurt. Omdat je niet naar een locatie hoeft te rijden, werkt virtuele communicatie voor velen goed, hoewel sommige mensen persoonlijke communicatie waarderen als ze de persoon ook kunnen zien, dus videochat kan je voorkeur hebben. 

Bespreekbaar contract met opzegbeding 

Werk samen met een loopbaancoach die een overeenkomst voor dienstverlening geeft. Deze overeenkomst moet de voorwaarden van de geleverde diensten bevatten, evenals de duur van de overeenkomst met een beëindigingsclausule. Je wilt niet vastzitten aan een overeenkomst met een coach die niet voor je werkt, wat betekent dat je de overeenkomst op elk moment wilt kunnen opzeggen met een opzegtermijn (ongeveer 30 dagen) voor een redelijke reden. Een gerenommeerde coach wil ook niet in zo'n relatie zitten en zal een verzoek tot beëindiging tijdens de wettelijke termijn honoreren. 

Communicatiestijl en voorkeur

Bel je liever met support of is messaging of e-mail beter? Het wordt makkelijker als jij en je coach op één lijn zitten met hoe je met elkaar wilt communiceren en hoe je dingen wilt bespreken.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *